Etusivu : Videot : Tarinamatto

Tarinamatto

Tässä videossa ruusuhakalaiset käynnistävät Tarinamaton ja aloittavat kahden tarinan tarkastelun.

Ensin nähdään miten ryhmä laittaa oman Tarinamattonsa käyntiin ohjaajien opastuksella. Polttoaineen lisääminen ja taputtamalla starttaaminen on ryhmän itsensä keksimä käynnistysrituaali. Ohjaajat herättelevät osallistujia pyytämällä heidät nousemaan ylös ja heiluttelemaan käsiään ja jalkojaan.

Tämän jälkeen ohjaajat kyselevät ryhmäläisiltä millaisia tarinoita he haluaisivat tällä kertaa kertoa. Kahdella osallistujalla on mielessään tarinat, jotka he lyhyesti esittelevät muille. Toinen ohjaajista ehdottaa tarinoiden kertomiselle järjestyksen.Ensimmäinen tarina aloitetaan kyselemällä sen kertojalta tarkentavia kysymyksiä tarinan sisällöstä ja henkilöistä. Kertoja valitsee ryhmästä esittäjät tarinansa henkilöille ja nämä astuvat matolle. Kertoja antaa heille ohjeita ja ohjaa tarinan haluamaansa suuntaan.

Tämän jälkeen siirrytään seuraavaan tarinaan. Tällä kertaa toinen ohjaajista pyytää kertojan esittämään ensin itseään. Hän siirtyy kertojan kanssa matolle ja kyselee tältä tarkentavia kysymyksiä tarinan sisällöstä ja henkilöistä. Kertoja valitsee näyttelijät ja nämä astuvat myös matolle. Tämän jälkeen kertoja itse poistuu matolta ja valitsee sinne yhden, joka esittää tarinassa häntä. Ennen kohtauksen aloittamista ohjaaja vielä kertaa tarinan sisällön, jotta se on kaikille selvä. Esiintyjät käyvät kohtauksen läpi kertojan seuratessa tapahtumia.

Huom: Mikäli käytät tätä videota esimerkkinä pilotistamme tai soveltavan taiteen käytöstä yleensä esimerkiksi seminaarissa tai muussa vastaavassa tilaisuudessa, avaa video hyvissä ajoin etukäteen omalle välilehdelleen ”paussille”, jotta se ehtii latautua rauhassa.

Video puuttuu — se toivottavasti palautuu tähän lähitulevaisuudessa.