Etusivu : Videot : Seuraa johtajaa!

Seuraa johtajaa!

Tässä videossa nähdään kun ruusuhakalaiset leikkivät yhdessä Seuraa johtajaa -leikkiä pareittain niin, että edellä kulkeva liikkuu sen mukaisesti millainen olo hänellä sillä hetkellä on ja toinen seuraa perässä toistaen kaiken, mitä edellä kulkeva tekee. Taustalla soi musiikki ja kun ohjaaja pysäyttää musiikin, parit jähmettyvät paikoilleen patsaiksi. Vilkaistaan syntyneitä patsaita ja vaihdetaan rooleja niin, että se joka ensin oli johtaja, on nyt seuraaja.

Tämän jälkeen leikkiä muutetaan niin, että kaikki liikkuvat musiikin säestyksellä vapaasti tilassa ja aina kun musiikki lakkaa, kaikki jähmettyvät paikoilleen. Seuraavaksi leikkiä muunnetaan niin, että musiikki soi koko ajan taustalla ja tarkoitus on jähmettyä heti kun havaitsee jonkun toisen pysähtyvän.

Lopuksi leikkiä muutetaan vielä niin, että ensin kaikki odottavat jähmettyneinä paikoillaan ja kun joku keksii jonkun oman liikkeen, hän lähtee tekemään sitä ja muut toistavat perässä. Tämän jälkeen jähmetytään taas paikoilleen. Toinen ohjaajista ryhtyy kannustamaan ryhmäläisiä tekemällä ehdotuksia: ”Nyt lähtee joku kylmä liike!” ja ”Tee joku hassu liike!”

Huom: Mikäli käytät tätä videota esimerkkinä pilotistamme tai soveltavan taiteen käytöstä yleensä esimerkiksi seminaarissa tai muussa vastaavassa tilaisuudessa, avaa video hyvissä ajoin etukäteen omalle välilehdelleen ”paussille”, jotta se ehtii latautua rauhassa.

Video puuttuu — se toivottavasti palautuu tähän lähitulevaisuudessa.