Etusivu : Terveyttä kulttuurista -verkostotapaamiset keräävät kentän väen yhteen

Terveyttä kulttuurista -verkostotapaamiset keräävät kentän väen yhteen

Terveyttä kulttuurista -verkosto ja Voimaa taiteesta -hanke järjestävät yhdessä kaksi verkostotapaamista taide- ja kulttuurialan sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoille, yrittäjille ja ammatinharjoittajille:

  • Keskiviikkona 5.12.2012 klo 12-16 ja
  • Perjantaina 11.1.2013 klo 12-16.

Paikkana toimii Tutkivan teatterityön keskus Tampereella (Hämeenpuisto 28 D, 4. krs).

Verkostotapaamisten ajatuksena on tuoda eri alojen ammattilaiset yhteen tutustumaan toinen toisiinsa sekä jakamaan kokemuksia taiteen ja hyvinvointialan yhdistämisestä. Samalla halukkaat voivat hakeutua Terveyttä kulttuurista -verkoston jäseniksi. Voimaa taiteesta -hanke on nyt loppusuoralla ja tapaamisen tavoitteena onkin tarjota hankkeen tähänastisiin tilaisuuksiin osallistuneille mahdollisuus löytää pysyvä verkosto, jonka kautta saada tukea oman ammatin harjoittamiseen myös hankkeen jälkeen.

Joulukuun verkostotapaaminen aloitetaan esittäytymiskierroksella, jossa kukin osallistuja saa käyttää lyhyen puheenvuoron työnsä esittelemiseksi. Osallistujat voivat halutessaan käyttää pitchaus-tekniikkaa (kts. alla). Kierrokseen on varattu riittävästi aikaa, jotta kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden esittäytyä. Tämän jälkeen siirrytään vapaamuotoisempaan keskusteluun ja Terveyttä kulttuurista -verkostokokoukseen. Tilaisuuden fasilitoivat Merja Isotalo ja Marjukka Lampo.

Tammikuun verkostotapaamisen tavoitteena on jatkaa keskustelua ja suunnitella yhdessä verkoston tulevaa toimintaa.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen seuraavalla lomakkeella:

https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/8444/lomake.html

Terveyttä kulttuurista -verkosto?

Terveyttä kulttuurista on rekisteröimätön valtakunnallinen verkosto, joka on 20 vuoden ajan edistänyt taiteen ja kulttuurin käyttöä hyvinvointialalla Suomessa. Verkoston toiminta on vapaaehtoista ja se on avoin kaikille kentän toimijoille, yrittäjille ja ammatinharjoittajille. Verkostossa on tällä hetkellä yli 150 jäsentä kulttuurin ja taiteen sekä terveyden ja hyvinvoinnin aloilta. Verkoston jäseniä oli mukana myös laatimassa valtakunnallista Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -toimintaohjelmaa vuosille 2010-2014.

Pitchaus?

Pitchaus tarkoittaa rahoituksen hankkimiseen tähtäävää esitystä. Verkostotapaamisessa sinulla on mahdollisuus päästä harjoittelemaan oman pitchauksen tekemistä vertaisryhmässä.
Onnistuneen pitchauksen elementtejä ovat konkreettisuus, innostavuus ja rohkea itsevarmuus. Esitystä suunnitellessa kannattaakin miettiä kehonkieltä, artikulaatiota, selkeyttä ja ennen muuta sitä miten oman intohimon voi välittää myös katsojalle – kuka olisikaan parempi ihminen esittelemään luovaa ideaasi kuin sinä itse!