Etusivu : Pilotit : Värähtelyä väreistä

Värähtelyä väreistä

Värähtelyä väreistä

Voimaa taiteesta -hankkeen pilottiprojekteista kaksi toteutti hankkeen osatoteuttaja Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan yksikön sosiaalialan koulutusohjelma. Pilottiprojektien yhteistyöorganisaatioiksi valikoituivat kehitysvammaisten ryhmäkoti Ruusuhaka sekä Mehiläinen Oy:n tehostetun asumispalvelun yksikkö Kielorinne mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Vantaalla.

Laurea Tikkurilan sosiaalialan lehtorit sekä pilotteihin erikseen rekrytoidut yhteisötaiteilijat kehittivät kummassakin yhteistyöorganisaatiossa prosessilähtöiset toimintamallit, joiden tavoitteena on yhteisön kehittäminen soveltavan taiteen keinoin. Pilottiprojekteissa syntyi kaksi palvelutuotetta: Tarinamatto ja Värähtelyä väreistä.

Mehiläisen Kielorinteessä kokeiltiin monipuolisesti soveltavan taiteen menetelmiä kolmessa ryhmässä, naisten ryhmässä, miesten ryhmässä ja sekaryhmässä.

Naisryhmä kokoontui kuvallisen ilmaisun menetelmien äärelle aina torstai-aamupäivisin. Lähtökohtana oli tarjota osallistujille mahdollisimman matalakynnyksinen malli kuvalliseen työskentelyyn. Työskentelystä syntyi Värähtelyä väreistä -työpajamalli.

Värähtelyä väreistä -työpajamallin lähtökohtana on tuottaa kuvallisen ilmaisun malli yhteisön käyttöön. Osallistujille tarjotaan matalakynnyksinen mahdollisuus kuvalliseen ja toiminnalliseen työskentelyyn. Tavoitteena on luoda ilmapiiri, jossa kaikenlainen kuvallinen tekeminen tai tekemättömyyskin on sallittua. Teoksia ja tuotoksia ei arvostella.

Lue lisää Värähtelyä väreistä -työpajamallista Voimaa taiteesta -oppaasta >>