Etusivu : Pilotit : Mun jutut (Auran Virtaa)

Mun jutut (Auran Virtaa)

Mun jutut (Auran Virtaa)

Auran virtaa -pilottiprojektin toteutti turkulainen ValoAurinko Tuotanto osuuskunta, joka on lasten ja nuorten kulttuuriin ja mediaan erikoistunut yritys. ValoAurinko kehitti pilottiprojektissaan mallinnuksen erityistä tukea tarvitseville nuorille suunnatusta elokuvatyöpajasta.

Syntyneen toimintamallin nimeksi tuli Mun jutut -musiikkivideopaja ja se perustuu ValoAurinko-elokuvatyöpajametodiin, jonka avulla voidaan kuvata esimerkiksi lyhytelokuvia ja musiikkivideoita erityisryhmien kanssa.

Jokainen osallistuja antaa omien kykyjensä mukaisen panoksen elokuvan tekoon kuvaamalla, äänittämällä ja näyttelemällä. Käsikirjoitus tehdään aina kollektiivisesti ohjaajan avustuksella.

Pilottiprojekti toteutettiin Turussa sijaitsevassa Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n ylläpitämässä ryhmäkoti VillaAurassa, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitys- tai muusta vammasta johtuen erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille aikuisille. Projekti toteutettiin autismin kirjoon kuuluvien kuuden nuoren kanssa.

Työpajatapaamisia järjestettiin kerran viikossa noin kahdeksan kuukauden ajan.

Lue lisää Mun jutut -musiikkivideopajasta Voimaa taiteesta -oppaasta >>