Etusivu : Pilotit : Laulunloihtijat

Laulunloihtijat

Laulunloihtijat

Laulunloihtijat-pilottiprojektin toteutti Kulttuuriosuuskunta Uulu, joka on kuuden etnomusikologin ja yhden perinnesoitinten rakentajan muodostama yritys. Uulun työntekijät ovat musiikin ja tanssin ammattilaisia, jotka opettavat, kouluttavat, esiintyvät ja luennoivat.

Uulu kehitti pilottiprojektissaan Laulunloihtijat-toimintamallin, jonka ideana on tutustuttaa osallistujaryhmä musiikkikappaleen tekemisen prosessiin, kehittää ja ylläpitää musiikillista luovuutta sekä rohkaista osallistujia musiikilliseen ilmaisuun. Toimintamallissa perehdytään sanoittamiseen, säveltämiseen ja sovittamiseen sekä musiikin tekemiseen soittaen ja laulaen. Tavoitteena on purkaa musiikin tekemiseen liittyvää mystiikkaa ja osoittaa, että jokainen ihminen pystyy antamaan panoksensa musiikkikappaleen luomiseen. Prosessin aikana kerrataan elämän varrelta karttuneita kokemuksia ja muistoja, jotka toimivat lopputuotteena syntyvän laulun raaka-aineena.

Pilottiprojekti toteutettiin yhteistyössä Suomen Kulttuurivartti Oy:n kanssa, joka järjestää säännöllistä kulttuuritoimintaa ikäihmisille ja tarjoaa heille mahdollisuuden kulttuuriharrastuksiin heidän omassa toimintaympäristössään. Pilottiprojektin työpajat toteutettiin viidessä ikäihmisten palvelukeskuksessa Tampereella: Kuuselan Seniorikeskus, Kaukaharjun Seniorikeskus, Irjalan Makasiini, Nekalan päiväkeskus ja Koivupirtin palvelukoti. Työpajatapaamisia järjestettiin kerran viikossa noin 6 kuukauden ajan. Kokonaisuuden päätteeksi kaikki työpajoissa syntynyttä viisi laulua äänitettiin ja julkaistiin cd-levynä.

Lue lisää Laulunloihtijat-toimintamallista Voimaa taiteesta -oppaasta >>